pühapäev, 28. jaanuar 2018

Võrdlus: meie kasuks!

Käisin eelmisel nädalal seoses palgatööga Prantsusmaal. Kõigepealt lend Paiisi ja siis rongiga Angouleme. Alustuseks - rongijaamas ( mis asus küll lennuterminalist 5 min. Kaugusel) ootamine oli kõhe. No ei ole harjunud enda ümber nägema nii palju tumedanahalisi ja  lisaks oli ka täisrelvis sõjaväelased. Istusin siis kohvikusse, et seal nagu veidi parem ehk. Ei läinud kaua, kui käis vile ja terve see osa rongijaamast tehti tühjaks. Kiirelt kästi oma asjad kaasa võtta ja eemalduda teisele poolele. Mõtted käisid peast läbi, et- teisele poole? Kas sellest piisab? Peaks ma minema alla, välja, ära? Phuhh... õnneks midagi ei juhtunud ja suur kergendus oli, kui sain rongi istuda ja lõuna poole sõita. Õnneks seal oli kõik täpselt nii prantslaslik, nagu pidigi olema. Isegi pisut päikest.

Peale töö tegemist võtsin pisut aega ka linnas jalutada. Jaanuaris on sealkandis poodides kõvad allahindlused, mõtlesin, et vaatan ka. Mis mind tohutult üllatas, oli see, missugust kräppi seal müüakse allahindluste ajal ( ilmselt muidu ka) . Kosmeetikakotid-mu esimene huvi-ei kannatanud mingit kriitikat, õmbluse hargnesid, materjal kole, lõige mõttetu. Ausalt, ma ei liialda. Kõige nooblim kaubamaja sealkandis-Gallerie LaFayette-ja selline kräpp.. 🤔. Ja kui isegi vaadata klass kõrgemalt hinnalt, ka siis ei olnud miskit. No kui vaadata muidugi Michel Korsi, siis jah, ehk miskit leiab, aga siis juba hind mõttetu.
Seejärel rõivapoed... appi! Nüüd ma sain aru, mis on kiirmood. Täiesti kohutav. Lõiked, materjalid, õmblused.. Kui tahad midagi korralikku saada, siis ainult märgipoest. No Hilfiger või muu taoline. Ja hind on siis... mnjah.
Seega-teate, siin Eestis me oleme ikka õnnelikud. Et meil on Monton ja Mosaic ja siis kõik need Mammu Couture -taolised jne. Et meil on moodi igale maitsele ja igale hinnale.  Ja teate, keskmine naine on meil kenamalt riides, kui neil seal.
Lisaks muidugi meie käsitöö ja käsitööoskused👏👏👏. Hoiame, arendame ja oleme uhked. Me oleme tegelikult ägedad, ise seda nii suures mastaabis adumata.
Õhtu lõpetuseks kulus ära üks tore mereannipasta.




1 kommentaar: